Startsida / Plastikkirurgi / Kropp / Intimkirurgi

Intimkirurgi

Fakta om intimkirurgi

Intimkirurgi innebär att man gör ett ingrepp i underlivet för att minska eventuellt obehag, slapphet i underlivet samt av rent estetiska skäl.

Intimkirurgi- så fungerar det

Blygdläppskirurgi
De inre blygdläpparna kan hos vissa hänga långt utanför de yttre vilket kan leda till förskavningsskador och obehag. De inre blygdläpparna kan då förkortas och eventuell asymmetri korrigeras.

Slidförsnävning
Efter förlossning kan en förslappning i slidan uppstå. Slidmusklerna samt slidöppningen kan genom operation försnävas och på så sätt återskapa förhållandena innan förlossning.

Fettsugning av venusberg
En del kvinnor upplever en bulle på venusberget som då kan fettsugas.

Förberedelser inför operation

Före operationen får du komma till kliniken för konsultation där du och din plastikkirurg diskuterar eventuellt resultat, dina förväntningar och hur just din process kommer att se ut. På operationsdagen får du också träffa narkosläkaren som är ansvarig för att du mår bra under narkosen.

Så går ett ingrepp till

Blygdläppskirurgi
En V-formad reduktion görs av blygdläppen och den främre och bakre delen sys därefter ihop. Ingreppet utförs i narkos i kombination med lokalbedövning.

Slidförsnävning
Vid ingreppet tas en trekantsformad bit av bakre slidväggen bort. Därefter utförs en förstärkning av bäckenbottenmuskulaturen. Slutligen sys slemhinnan ihop. Ingreppet utförs i narkos i kombination med lokalbedövning.

Fettsugning av venusberg
Läs mer om fettsugning här.

Efteråt

Smärtan efter en intimkirurgi är måttlig och det räcker med att ta vanliga smärtstillande som Alvedon, Panodil eller Citodon. Som vid alla ingrepp är det viktigt att du inte tar tabletter som innehåller acetylsalicylsyra. Självabsorberande stygn används vilket innebär att inga stygn behövs tas efter läkningen. Sexuell aktivitet bör undvikas i 1 månad.

Komplikationer vid imtimkirurgi

Känselbortfall. Risk för infektion samt skörhet och smärta vid samlag.

Så mycket kostar det

Intimkirurgi kostar mellan 14-32.000:- beroende på vald metod.

Före- och efterbilder

Se före och- och efterbilder på intimkirurgi.

Tänk på!

Kontrollera följande innan du gör ditt val av klinik:

Kontrollera vad tidigare patienter sagt om kliniken här.

Ring HSAN (Hälso-och sjukvårdens ansvarsnämnd) och kontrollera om kirurgen blivit anmäld tidigare och om de tidigare blivit varnade eller fällda.
Tel: 08-786 99 00

Kontrollera hos Socialstyrelsen att kirurgen är specialist i plastikkirurgi.
Tel: 075-247 30 00

Mer information om hur du väljer en klinik hittar du här.