Startsida / Medicinsk hudvård / Kropp / Lipolys

Lipolys

Fakta om lipolys

Lipolysinjektioner är en metod som används för att bli av med lokala fettdepåer.
Lipolys kan vara ett alternativ till fettsugning i de fall man vill undvika ett kirurgiskt ingrepp. Lipolysinjektioner är inte en metod för viktminskning, utan används för att behandla specifika delar av kroppen där man med med hjälp av kost och motion inte kunnat åstadkomma ösnkat resultat. Områden som kan behandlas med lipolys är ansikte, lår, höfter, buk, armar och knän.

Lipolys- så fungerar det

Lipolys injiceras i fettvävnaden i det område där man vill åstadkomma en volymminskning. Fettcellerna löses upp och tas om hand av kroppen. De fettceller som lösts upp är permanent förstörda och innebär att de fettdepåer som behandlats blir permanent reducerade under förutsättning att patienten inte ökar i vikt i övrigt.

Så går en behandling till

PPC (phosphatidylcholine) injiceras ca 10 mm under huden i fettlagret. Efter behandling kan man få en brännande känsla i området. Resultatet kommer gradvis under de kommande 6-8 veckorna.
För att uppnå önskat resultat behövs cirka 2-4 behandlingar med 8 veckors mellanrum.

Biverkningar

Efter behandling kan det behandlade området bli svullet, rött och ömt och i vissa fall kan blåmärken uppstå.

Så mycket kostar det

En behandling kostar mellan 2900-3500:-. Många kliniker och salonger erbjuder paket med olika antal behandlingar och priset blir då billigare.

Tänk på!

Kontrollera följande innan du gör ditt val av klinik:

Kontrollera vad tidigare patienter sagt om kliniken här.

Behandlingen kan utföras av de läkare som är utbildade och certifierade
samt medlemmar i Network-lipolysis.

Ring HSAN (Hälso-och sjukvårdens ansvarsnämnd) och kontrollera om läkaren blivit anmäld tidigare och om de tidigare blivit varnade eller fällda.
Tel: 08-786 99 00

Mer information om hur du väljer en klinik hittar du här.