Hudförbättring

kemisk

I veckan ska jag pröva på en kemisk peeling. Dels för att fräscha upp huden men också för att jag har pigmentförändringar som heter melasma. Det visar sig på så sätt att jag får mörkare partier i ansiktet och tydligen kan man med hjälp av kemisk peeling jämna ut hudtonen. Det räcker oftast inte med bara en sak för att få ett bättre helhetsintryck. En del tror att man kan till exempel göra en behandling  med botox eller restylane och så räcker det. Men det krävs olika saker i kombination med varandra för att få ett resultat man är nöjd med. Man kan till exempel köra en kur om 3 peeler samtidigt som man behandlar med restylane vital. Då får man en ny hudyta samtidigt som restylane fyller ut befintliga rynkor och man får ett bättre intryck överlag.

Så nu har jag gjort lite botox och ska förbättra hudytan med en kemisk peeling. Det blir min första kemiska peeling så jag är mer än förväntansfull och minst sagt nervös på att se slutresultatet. När allt är klart skriver jag såklart ett omdöme här på bloggen.

Om du vill läsa mer om kemisk peeling kan du göra det här.

Etiketter: , ,

2 svar till “Hudförbättring“

  1. sara skriver:

    Hej. Vad för slags kemisk peeling skall du göra? Jag gjorde en 30% TCA peel i måndags och sitter just nu med ett ansikte som liknar ett russin. Jag kommer snart att börja ömsa av skinnet och jag är jättespänd på hur min hud kommer att se ut undertill.

  2. admin skriver:

    Hej! Jag gjorde idag en Glykopeel 70% från Filorga Lab. Den är svagare än TCA, men jag kan säga det sved en hel del under behandlingen. Jag kommer nog inte fjälla lika mycket som när man gör en TCA-peel, men litegrann tror jag att jag får stå ut med.
    Just nu stramar det liksom bara i hela ansiktet och mina porer har blivit större så jag antar att det händer en del. Största problemet just nu är bara att jag sprunger fram och tillbaka till spegeln för jag är så nyfiken:-).

Lämna ett svar